Биляна Русева

Част от Национален съвет

Адвокат съм, активен гражданин и учредител на ПП „ДВИЖЕНИЕ ДА, БЪЛГАРИЯ“.  Завършила съм Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Занимавам се предимно с трудово право и защита на лични данни. Ангажираността ми с каузите на развитието на България като правова държава е публично известна и постоянна. За мен приоритети са развитието на гражданското ни общество и реформирането на правосъдната система като основа за напредъка на обществото във всички останали сфери. Владея отлично английски език. Семейна съм и имам две дъщери.

  • Активно съм участвала антиправителствените протести през 2020 г, в протестите за защита на Пирин както и в протестите срещу избирането на Делян Пеевски за председател на ДАНС през 2013-2014 г.
  • Редовно участвам в протестите организирани от ГИ „Правосъдие за всеки“, както и в протести противопоставящи се на избирането на настоящия гл. прокурор.
  • Участвала съм в протестите за премахване на тютюнопушенето в закритите публични обществени места през 2011-2012 г.
  • Защитавам публично дейността на общинския съветник от „Демократична България“ в гр. Нова Загора – Кремена Петрова за чист въздух в града, като изцяло подкрепям нейното и на множество новозагорски граждани настояване за незабавно премахване на централата за биогаз в града.
  • Кауза, която защитавам е премахването на фалшив надпис от нов паметник на Левски в град Велики Преслав.

 

Работа за „Да, България!“ дотук:

Учредител съм на „ДА БЪЛГАРИЯ“ и съм член на местната организация на партията в Нова Загора. Бях кандидат на „Да, България“ за народен представител на парламентарните избори през 2017 г. в МИР-Сливен.. Участвала съм като доброволец на партията в предизборни кампании, както и като представител на коалиция „Демократична България“ в изборни секции по време на избори.

Мотивация

Мотивирана съм да участвам в развитието на ПП „ДВИЖЕНИЕ ДА БЪЛГАРИЯ“ като инструмент за политическо представителство. За развитието на партията ще допринеса с опита и експертизата си в правото, както и със своите интегритет и чувство за мярка. Целите на дейността ми, в случай, че бъда избрана ще са в Националния съвет да се вземат балансирани решения, партията да се обнови и значително да разшири електоралната си подкрепа. Силен фокус на дейността на бъдещия Национален съвет смятам, че трябва да бъде засилването на позициите и разширяването на подкрепата за „Да, България“ извън столицата.

Биляна Русева

Биляна Русева в социалните мрежи:

  1. LinkedIn
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK