Свилен Андреев

Общински съветник в Троян

Част от Национален съвет, Общински съветници

Най-важното накратко:

Политолог, член на Да, България от март 2021 г. Бивш народен представител в 46 то НС от 11 МИР Ловеч, където за последните 8 години съм реализирал над 15 проекти в сферата на образованието и повишаване на гражданската активност.

 

Обществените каузи, които съм защитавал:

Бил съм част от национални застъпнически инициативи за осигуряване на здравословни детски храни в рамките на инициативата „Добро хранене за добро бъдеще“, както и за отпадане на финансовите бариери през предучилищното образование в България – „Готови за училище“. Бил съм част от екипа за измерване на Индекса за прозрачно местно управление на „Прозрачност без граници“ за Област Ловеч, имащ за цел да анализира нивото на прозрачност на управление на местно ниво.

 

Работа за “Да, България!” дотук:

Като един от новите членове на партията, имах възможност за много кратък период от време да ръководя организирането на 3 поредни предизборни кампании в 11 МИР Ловеч, а в последните две бях и водач на листата на ДБ в същия избирателен район. На изборите от 11.07 бях избран за народен представител, а резултатът в сравнение с предходните парламентарни избори беше удвоен.

Мотивация

Мотивира ме усещането, че съм част от политическо семейство, за което върховенството на закона и почтеността в политиката са незаменими ценности. Мотивира ме фактът, че Да, България е политическата организация, която има ключова роля във внасянето на нормалност в българския политически живот. Смятам, че мога да допринеса с енергията си и с познанията си в обществено-политически план, не само на местно ниво, за разрастването на партията и  постигане на ключовите цели, а именно  съдебна реформа и отстраняване на порочния модел на управление в България.

Свилен Андреев

Свилен Андреев в социалните мрежи:

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK