Стела Николова

Част от Изпълнителен съвет, Национален съвет

Имам юридическо образование, степен „магистър“. От 2000г. съм адвокат.

През 2019г. бях кантидат за кмет на Варна и водач на листата за общински съветници на местния вот.От ноември 2019г. до април 2021г. бях общински съветник във Варна.

За парламентарните избори през април и юли 2021г. бях поставена на трето място в листата на ДБ във Варна.Изместих втория и станах народен представител с почти ¼ от вота на всички варненци, гласували за ДБ.

На изборите през м.ноември 2021г. запазих процентните се преференции, но поради общият резултат на ДБ на вота във Варна имахме само един мандат.

Най-важното накратко: 

Работила съм в областта на търговското право  години наред с едни и същи клиенти. Приемала съм интересите на клиентите си като свои и съм запазила добрите си отношения с тях в професионален план, а с някои станахме и приятели в живота.Във Варна съм позната с обществените каузи, които съм защитавала.

Обществените каузи, които съм защитавала: 

Варна има проблем с разделения на две Приморски парк/ Морска градина/. Участвала съм и съм организирала множество протести и акции в защита на парка и обществения интерес. През 2017г. съм организирала Марш за правосъдие във Варна, съвместно с Инициатива „Правосъдие за всеки“. С участие и подкрепа за майките на деца с увреждания, против строежа на АЕЦ“Белене“, в подкрепа на Босия и др.

 

Работа за “Да, България!” дотук: 

Общински съветник, народен представител в 45-то и 46-то НС.

 

Мотивация

В работата ми като общински съветник във Варна изградих образ на човек, на когото варненци могат да споделят проблеми и разчитат на помощ.

В кратките два парламента, в които участвах се убедих, че без  Да, България, която е носител на новото и прогресивното, народното представителство би било като без криле. Да, България трябва да продължи да бъде незаобиколим фактор, както и необходим партньор в бъдещи управленски коалиции. За целта са ни необходими бързи и смели решения, които да се вземат от Националния съвет, за да може Изпълнителният съвет на партията и Председателят да се чувстват подкрепени.

Да, България трябва да продължи да бъде коректив и водач в законодателните инициативи и управлението на държавата.

Стела Николова

Стела Николова в социалните мрежи:

Медиатека

"Какво, как, кога": Стела Николова, кандидат за депутат от “Демократична България"

"Какво, как, кога": Стела Николова, кандидат за депутат от “Демократична България"

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK