Николай Янев

Част от Национална контролна комисия

Най-важното накратко:

От 2015 г. работя като compliance officer в германския концерн thyssenkrupp с фокус превенция на корупция, конфликт на интереси и пране на пари, картелно право, защита на лични данни и трансгранична търговия. Завършил съм право в СУ „Св. Климент Охридски“ и в Колумбийския университет. Квалифициран адвокат съм в щата Ню Йорк, в България (до 2015) и в Австрия (до 2015). От адвокатската си практика имам опит в дружественото право, в корпоративните сделки (M&A) и в картелното право.

На 44 години съм, обичам да пътувам и да се срещам с различни култури, история и езици. От близо 15 години живея и работя във Виена, Австрия. Женен съм и имам двама сина (на 15 и 5 г.).

Обществените каузи, които съм защитавал:

Участвал съм като консултант в различни проекти за реформи на регулаторната и институционална среда в България, в т.ч. създаването на единен електронен търговски регистър (автор съм на Закона за търговския регистър и актовете по прилагането му) и частните съдебни изпълнители. На трите проведени през 2021 г. избори за НС/президент бях член и председател на секционна избирателна комисия във Виена, Австрия.

Работа за “Да, България!” дотук:

Учредител съм на партията и съм член на местната организация във Виена, Австрия.

Мотивация

Вярвам, че личният ми интегритет и професионалният ми опит ще допринесат за работата на Националната контролна комисия (НКК) и организационното развитие на партията. Като член на НКК ще отстоявам нейната независимост и безпристрастност и ще работя за това решенията на комисията да се основават на устава и етичните правила. Ще използвам опита си в корпоративния compliance за въвеждане на добри практики за превенция на нарушения от страна на членовете на партията, както и за оптимизиране на процесите и осигуряване на прозрачност и отчетност. В личен план смятам, че участието ми в НКК ще ме обогати професионално като допълни превантивния ми опит с инвестигативен такъв.

Николай Янев

Николай Янев в социалните мрежи:

  1. LinkedIn
  2. Instagram
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK