Николай Христов

Част от Национален съвет

Най-важното накратко:

Завършил съм право в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. От 2008 г. съм вписан като адвокат в Софийската адвокатска колегия. От 2011 г. упражнявам адвокатската си професия на свободна практика в собствена кантора. През 2020г. създадох адвокатско дружество, в което съм управляващ съдружник. Практикувам основно в областта на търговското право и гражданското право и процес.

Учредител съм на ПП „ДВИЖЕНИЕ ДА БЪЛГАРИЯ“ и съм член на Националния съвет.

През 2021г. бях избран за народен представител в четиридесет и шесто народно събрание от листата на КП „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – ОБЕДИНЕНИЕ“.

 

Обществените каузи, които съм защитавал:

Голямата кауза, за която работя от 2013 г., може да се нарече България. Тогава се политизирах, така да се каже. Оттогава участвам в протестите на нашата общност, които е имало през годините. Впоследствие участвах и в инициативния комитет за създаването на „Да, България“, както и в цялостната организация за провеждане на учредителното събрание и регистрацията на партията.

Осъществявал съм (и все още го правя) процесуално представителство по десетки съдебни дела, водени от публични (политически) личности от нашата общност за клеветнически медийни кампании срещу тях, като може да се каже, че това е и една друга кауза, в която съм вложил много време и усилия – борбата срещу отровната медийна среда.

Работа за “Да, България!” дотук:

Работата ми за „Да, България“ започна още преди учредяването на партията. Имам принос към организацията и провеждането на учредителното събрание и подготовката на документацията за регистрацията на партията.

На учредителното събрание бях избран за член на Националния съвет на партията, като съм взел участие във всички проведени заседания на органа.

Вземал съм участие в обсъждането и съставянето на различни политически и правнно-технически документи на партията, както и на законопроекти.

Участвал съм в централите щабове на партията за всички провеждани през годините избори, като основно съм отговарял за координацията по събирането и окомплектоването на подписките за участие. Участвал съм в екипите на партията, които са се грижили за правното обезпечаване на всички проведени избори, в които сме участвали като формация.

Бил съм кандидат за народен представител в изборите за 44-то, 45-то, 46-то и 47-мо Народно събрание, издигнат от „Да, България“, като съм участвал активно и в кампаниите.

Мотивация

За мен никога не е било мечта или самоцел да се занимавам с политика. Мотивацията ми изобщо да го правя, е желанието ми да допринеса за едно по-добро развитие на България, като единствено ценностите на Да, България, на тази общност от хора, отговарят и на моята визия за това по-добро развитие.

Конкретно мотивацията ми да се кандидатирам отново за член на Националния съвет на „Да, България“, е свързана с това, че мисля, че изграденото до тук като политическа формация трябва да бъде продължено и надградено. Имам желанието да продължа да работя за това като част от един бъдещ Национален съвет.

Мога да продължа да бъда полезен за партията (в качеството ми на член на Националния съвет) с натрупания до момента политически опит, както и с експертизата си.

Николай Христов

Николай Христов в социалните мрежи:

Новини и позиции

Христо Иванов: В Шумен “Демократична България” има истински отбор на промяната

Христо Иванов: В Шумен “Демократична България” има истински отбор на промяната

Ивайло Мирчев в Бургас: Трябва ни нова България, в която полицията не сплашва журналисти, политици и бизнесмени

Ивайло Мирчев в Бургас: Трябва ни нова България, в която полицията не сплашва журналисти, политици и бизнесмени

Медиатека

Николай Христов в "ДЕНЯТ с В.Дремджиев", 4.3.20, TV+ и TV1

Николай Христов в "ДЕНЯТ с В.Дремджиев", 4.3.20, TV+ и TV1

Подкаст на „Да, България!“ – Шести епизод

Подкаст на „Да, България!“ – Шести епизод

Да, България! подкаст – Трети епизод

Да, България! подкаст – Трети епизод

Да, България! подкаст – Втори епизод

Да, България! подкаст – Втори епизод

Да, България! подкаст - Първи епизод

Да, България! подкаст - Първи епизод

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK