Мустафа Емин

Част от Национален съвет

Най-важното накратко:

Завършил съм Историческия факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ специализация „Нова българска история“ с педагогически профил. В сферата на научното познание интерес за мен представляват теориите и практиките, свързани с понятията „етнос“, „нация“, „национализъм“. Понастоящем следвам във Военна академия „Г.С. Раковски“ специалност „Национална сигурност и отбрана“.
Амбицията ми е да способствам за изграждането на нов етнически модел, който ще спомогне за цялостното обновление на българското общество и по този начин безвъзвратно ще изпратим в миналото модела на противопоставяне, изграден от Ахмед Доган.

Обществените каузи, които съм защитавал:

Инициирал съм и участвал в организацията на междурелигиозен диалог. Участвах в учредяването на фондация, посветена на регионалното развитие и гражданското участие.

Работа за “Да, България!” дотук:

Учредител съм на „Да, България“. Член на НС. Един от учредителите съм на МО Рибново. Бях кандидат за народен представител за 46 и 47 парламент.

Мотивация

„Да, България“ трябва да бъде национална политическа формация със силни както „център“, така и „периферия“ с цялата условност на тези понятия. Моята задача в следващия национален съвет на „Да, България“ ще се състои в това да приведа на разбираем, за най-различните общности в България, език процесите и идеите, зад които застава Движението ни. За тази цел ще спомогна за изграждане на устойчиви местни организации в т.нар. „смесени региони“.

Мустафа Емин

Мустафа Емин в социалните мрежи:

Медиатека

Борбата за свобода и развитие в Рибново

Борбата за свобода и развитие в Рибново

В Рибново

В Рибново

Четвърти дебат на кандидатите за общински съветници в София на Да, България

Четвърти дебат на кандидатите за общински съветници в София на Да, България

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK