Михал Сотиров

Зам.-кмет на район „Лозенец“

Част от Национален съвет

Най-важното накратко:

Включих се в „Да България!“, защото вносът на спортни настилки ме сблъска с отношението на общинските власти към спорта и здравето на гражданите. Така се реших да се включа и да работя активно за движението и чрез него за подобряване на средата, в която да израснат децата ми. След спортните настилки, основахме заедно със съпругата ми и друг бизнес с поглед към подобряването на средата – внос и дистрибуция на биоразградими алтернативи на пластмасата за еднократна употреба. Когато през 2019 г. кметът ми предложи да заема поста зам.-кмет в р-н „Лозенец“ се замислих, че единственият начин, за да се постигне желаната промяна, е да имаш поглед как се случват нещата „отвътре“. Приех и от края на 2019 г. изпълнявам длъжността.

 

Обществените каузи, които съм защитавал:

От самото начало подкрепям основните каузи на движението като правосъдната реформа, дигитализацията и изсветляване на паричните потоци в държавата. Взимал съм участие в повечето протести срещу правителството, срещу назначаването на главния прокурор, „плажуването“ на Росенец, както и много други акции, които движението е организирало през годините от създаването си. Като член и координатор на ТРГ „Здравеопазване“ съм участвал в изготвянето на позиции на „Да, България!“, в сферата на здравеопазването по актуални за обществото теми.

 

Работа за “Да, България!” дотук:

След учредяването на „Да, България!“, търсех начини активно да се включа в работата. Така първо бях избран за координатор на ТРГ „Здравеопазване“ – групата която разписва програмата на „Да, България!“ в сектора. На първата Национална конференция бях избран за член на Националния съвет на „Да, България!“ – роля, която изпълнявам отговорно оттогава. Член съм на работна група „Членове“, която се занимава с проверката на кандидатите за членове на „Да, България!“, а по време на избори и с обработка на кандидатурите. След местните избори през 2019 г. успешно изпълнявам  длъжността зам.-кмет на р-н „Лозенец“, като погледът „отвътре“, който тя ми предостави, позволява много по-точно идентифициране на правилния път за провеждане на много реформи в местната власт. Надявам се сега, чрез участието на „Демократична България“ в правителството, да успеем да прокараме голяма част от тях, което да подобри ефективността на администрацията и оттам – качеството на живот на всички.

Мотивация

Имал съм възможността да пътувам и живея в чужбина. В годините много ясно започнах да забелязвам че България се развива значително по-бавно, в сравнение с други държави, минаващи през „преход“, и единствената обективна причина за това идентифицирах в лошото управление. Мотивацията ми за кандидатиране за НС е желанието ми да работя, за да видя един ден България като развита държава, в която да искат децата ми да останат. Смятам, че работата ми за „Да, България!“, и район „Лозенец“, в комбинация с образованието ми и професионалния ми опит в частния сектор, ми дават необходимият опит, за да мога да имам правилна преценка за политическите въпроси, които ще трябва следващият НС да решава.

Михал Сотиров

Михал Сотиров в социалните мрежи:

  1. LinkedIn
  2. Instagram

Медиатека

Епизод 41 – Михал Сотиров за градската инфраструктура и активния начин на живот

Епизод 41 – Михал Сотиров за градската инфраструктура и активния начин на живот

Епизод 36 – Михал Сотиров за процеса на номиниране на кандидати за местните избори

Епизод 36 – Михал Сотиров за процеса на номиниране на кандидати за местните избори

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK