Михаил Паргов

Общински съветник в София

Част от Национален съвет

Най-важното накратко:

От 2019 г. съвместявам работата си като програмист нa coфтyepни продукти зa мeждyнapoдни ĸoмпaнии с дейността си на общински съветник от групата на “Демократична България” в Столичния общински съвет (СОС). 

Обществените каузи, които съм защитавал:

Участвам в граждански протести от 1996 г. Члeн съм нa ИК „Глacyвaй бeз гpaници”, с който извоювахме подкрепа зa елeĸтpoннoтo глacyвaнe в нaциoнaлния peфepeндyм нa 25.10. 2015 г. Бил съм член на “Протестна мрежа”, учacтвaл съм в гpaждaнcĸaтa инициaтивa „Пpaвocъдиe зa вceĸи“, ĸaĸтo и в гpaждaнcĸaтa aĸция „Tъpcят ce #160oт240“ в пoдĸpeпa нa пpaвocъднaтa peфopмa.

Участвал съм в организирането на протестите за чист въздух в София, както и срещу ограничаването на изборните права на нашите съграждани извън България.

 

Работа за “Да, България!” дотук:

Част съм от ИК за учредяването на “Да, България!”. Бях сред организаторите на събитието „Говорим за България“, под мотото „Има ли българска мечта?“, на което обявихме намеренията си да учредим нова партия. Включих се и в организацията на Учредителното събрание. Член съм на Националния съвет на „Да, България“ от 07.01.2017 г. Член съм и на местната организация в район “Оборище”, а в периода от учредяването ѝ до юни 2020 г. бях и неин председател.

Съучредител съм на местната гражданска инициатива на “Демократична България” – „ЗА ЧИСТА СОФИЯ БЕЗ ИЗГАРЯНЕ НА ОТПАДЪЦИ”.

Включих се в подготовката на Националната конференция през юни 2018 г., както и на настоящата НК 2022 г.

На местните избори в София през 2019 г. бях избран за общински съветник в СОС от листата на “Демократична България”, след като се класирах на второ място във вътрешните електронни избори, определящи кандидатите на „Да, България!“ за местните избори.

Работил съм като доброволец към екипа на “Да, България!” във всички предизборни кампании от 2017 г. насам.

На трите кампании през 2021 г. работих и за платформата ни за честни избори “Ти броиш”, като помагах с организацията на застъпници и членове на СИК.

Присъствал съм на всички заседания на Националния съвет, на работните семинари и срещи.

Мотивация

Мотивацията ми е непроменена от 2016 г., когато създадохме Инициативния комитет за учредяването на „Да, България!“. Исках да допринеса с уменията си за това хора с интегритет и съвременна визия да влязат в управлението, да осъществят съдебна реформа и да отприщят потенциала на България.

Пет години по-късно “Да, България!” вече има представители в местната власт, в парламента, както и двама ключови министри – на правосъдието и дигитализацията. Това стана възможно и заради усилията на всеки от хората, които не се отказахме след онези 2,96%., а 5 години работихме всеотдайно и денонощно. Имаме още немалко работа, докато изпълним мисията от учредяването си и за мен ще е привилегия да продължа да допринасям за това.

Вярвам, че за тези години като член на НС съм доказал своята отдаденост чрез свършената от мен работа. Заставам зад всяко решение, което сме взели дотук като Национален съвет. Макар и бавно, успяваме да променим страната и всичко това ми дава още повече вяра, че сме на прав път.

Михаил Паргов

Михаил Паргов в социалните мрежи:

  1. LinkedIn

Новини и позиции

“Демократична България”: Ще сложим край на войната по улиците и булевардите на София след местните избори

“Демократична България”: Ще сложим край на войната по улиците и булевардите на София след местните избори

Съветници от „Демократична България“ сезираха главния прокурор заради злоупотреби на Боршош

Съветници от „Демократична България“ сезираха главния прокурор заради злоупотреби на Боршош

„Демократична България“ иска разследване на Боршош като управител на НДК

„Демократична България“ иска разследване на Боршош като управител на НДК

Медиатека

Представяне на дигиталната стратегия за София

Представяне на дигиталната стратегия за София

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK