Любомир Кирилов

Част от Национална контролна комисия

Най-важното накратко:

Експерт по оперативно съответствие и качество на изпълнение на процеси и организационна ефективност с професионален опит от близо 15 години, по-голямата част от това време във фарма аутсорсинг. През последните седем (7) години съм бил на ръководни позиция в международни екипи като старши мениджър/директор по Управление на Качеството. В допълнение съм сертифициран експерт по лични данни от 6 години (CIPP/E), както и водещ/вътрешен одитор по различни стандарти за качество.

Завършил съм Испанската Гимназия в София, както и бакалавърска и магистърска програми по Стопанско Управление от Софийски Университет „Св. Климент Охридски“, магистър по Регламенти и Стандарти в Медицината в Нов Български Университет (НБУ) и EMBA (Executive MBA) от Американския  Университет в България. Владея писмено и говоримо на отлично ниво английски, испански и поргугалски език.

Обществените каузи, които съм защитавал:

Aктивен участник съм в Eco&Charity комитети в компаниите, в които съм работил. Това се изразяваше в организирането на корпоративни инициативи с набиране на средства за деца и възрастни в затруднено положение и домове за деца, както и в различни инициативи за почивстване на горски паркове и залесявания.

Работа за “Да, България!” дотук:

Учредител съм на партията и съм член на МО Оборище от създаването й. През септември 2020 бях избран за председател на МО Оборище.

През последната година участвах като организатор в две инициативи за подобрение на процесите на работа в Да, България

  • репорт от CRM за софийските МОта, който засича по адрес и разпределя кой член към кое МО трябва да е, който беше споделен с всички председатели;
  • създаване на SharePoint сайт с лицензи към него, който да улесни работата на МО в София по организирането на застъпници и членове на СИК по данни от Ти Броиш, или лични контакти на членове на МОта (използван в последните две парламентарни и президентска кампании през 2021).

Мотивация

Разнообразният ми корпоративен опит в сферата на оперативното съответствие и качество в силно регулирана индустрия доразви в мен стремежът към безпристрастно спазване и съблюдаване на правилата. Смятам, че Да, България е една демократична структура, с която споделям този стремеж и която може чувствително да допринесе за развитието на нашето общество и страна.

Това обаче може да е възможно само, ако Да, България съумее да продължи да функционира като организация по етичен начин и в съответстие с принципите заложени в нашия устав. Нерядко, лични и политически интереси могат да застрашат това. Аз чувствам, че, с моя широк опит и знания в областта, съм в позиция да се справям с такива предизвикателни случаи по начин който е безпристрастен, принципен и конфиденциален.

Също така вярвам, че НКК трябва и може да се фокусира и върху аспекти от развитието на членовете на Да, България, особено на избраните на държавни постове. Тези аспекти са свързани с разяснения и обучитения за етика, анти-корупционно поведение, както и с развитието на конкретни онагледителни казуси, които да помагат на нашите представители да разпознават свързани рискове и да реагират адекватно.

Любомир Кирилов

Любомир Кирилов в социалните мрежи:

  1. LinkedIn
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK