Кристина Касабова

Част от Национален съвет

Най-важното накратко:

Работя като начален учител. Отдадена съм на различни каузи свързани с деца. Всички деца, невербалните деца, защото и те има какво да ни кажат и на какво да ни научат. Деца със специални образователни потребности, те също са част от нас. Бих искала да гледаме на тях като на деца със специални възможности. Завършила съм „Актьорско майсторство за драматичен театър“ и педагогика. Любовта ми към театъра и децата ме превърна в това, което съм днес. Млад учител, борещ се срещу остарялата ни образователна система, раздаващ обич, приятелство и знания на децата. Действията на всеки от нас имат отражение върху околните и знам, че с воля за промяна от всички нас – България може да стане прекрасно място за отглеждане на децата ни.

Вярвам, че към всяко дете, независимо дали е в училище, в институция или вкъщи, трябва да има подходящо отношение, подход и желание заедно с децата да вървим напред.

 

Обществените каузи, които съм защитавала:

Продължавам да защитавам и съм защитавала много обществени каузи. Ангажираността в обществото е това, което ни прави общност. Когато те е грижа винаги има какво да направиш. Най- много се гордея с приноса си в борбата за компенсация на некласираните деца в детските градини. Организирах редица протести. Написах и изпратих доста писма. Участвах в Работната Група по създаване на Наредбата за компенсация на некласираните. Тя вече е факт. На този етап се боря за подобряване на училищната среда. Започнах от  училището, в което работя . През изминалата учебна година сама разписах и спечелих 3 проекта за финансиране, насочени към подобряване благосъстоянието на  училищната сграда.

 

Работа за “Да, България!” дотук:

Част съм от ИС на „Да, за Младост“. Вярвам, че с действията си съм подобрила отзвука за нас в обществото. Основна тема  ми беше и бившето 29 ОДЗ, което съвсем скоро се очаква да си възвърне статута на детска градина. Също така съм помагала и на общинските ни съветници, винаги когато въпросът е бил в моята област на компетенция. Като кандидат за народен представител съм взимала участие в агитационни дейности, помогнала съм в осъществяването на кампанията и организирането ѝ на локално ниво. Ако трябва с едно изречение да опиша, то е „Винаги помагам“.

Мотивация

Присъединих се към семейството на „Да, България!“, защото в нея виждам програми, които отговарят на моите ценности и светоусещане. Вярвам, че като част от НС ще дообогатя развитието ни в политиките образование и здравеопазване. Работата ми помогна да доразвия и разширя редица знания и умения, сред които са екипните дейности, бързо и аналитично справяне със ситуации в условия на променящи се обстоятелства, социална близост и разбиране, възприемчивост и емпатия към заобикалящата среда. Считам, че мога да допринеса за бъдещото развитие на това семейство, защото защитавам неговите ценности и мога да внеса още яснота и приложими идеи за конструктивното израстване и защита на областите, в които се чувствам уверена.

Кристина Касабова

Кристина Касабова в социалните мрежи:

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK