Йордан Йорданов

Част от Национален съвет

Най-важното накратко:

Заевърших Факултета по дентална медицина на Медицинския университет в София през 2010 г със специалност Магистър лекар по дентална медицина. Средното си образование завърших през 2004 г в Националната природо-математическа гимназия (профил Химия и опазване на околната среда) с пълно отличие и оценка 5,25 на Националната олимпиада по Химия през 2004 г.

Работя повече от 11 години като лекар по дентална медицина на територията на МБАЛ Токуда. Имам завършени квалификационни курсове в направленията Миофункционална ортогнатна терапия, Имплантология, Имедиатно зъбопротезиране и др,

 

Обществените каузи, които съм защитавал:

Като член на комисия по комуникация към Български зъболекарски съюз ежегодно участвам в информационната кампания за изостряне на вниманието на обществото към проблемите на превенцията и профилактиката в областта на денталното здраве, във връзка с Mеждународния ден на здравето на устата – 20 март. Участник съм в гражданските протести срещу Делян Пеевски (2013), срещу Иван Гешев (2019), срещу правителството на ГЕРБ (2020).

 

Работа за “Да, България!” дотук:

Учредител съм на Да България, учредител съм на МО Люлин. За първата НК участвах в групата за телефонното уведомяване на членовете на Да България в Страната. През януари 2020 бях избран за председател на МО Люлин. Член съм на предизборния щаб в 25 МИР София. Кандидат съм за народен представител на Да България на трите парламентарни вота през 2021 г.

Бях застъпник на Да България на всички избори от 2017 г насам. Член съм на ТРГ Здравеопазване. Завърших онлайн практически курс по политически мениджмънт, организиран от Да България и Фондация „Фридрих Науман“ през ноември 2020 г (4 дни по 4 часа).

 

Мотивация

Националният съвет на Да България трябва да се представлява от хора, излъчени от местните структури. Това би дало по-добра оперативност на органа, по-добра комуникация с местните организации и по-бърза разпознаваемост и изпълнение на взетите решения. От две години присъствам като член със съвещателен глас без право на взимане на решение на всеки Национален съвет. В това време убедеността за ясното представителство в Съвета и ясната отговорност за предварително поетите ангажименти от членовете на Съвета у мен се затвърди. Като член на Националния съвет ще работя за възстановяване на диалога в тематична работна група здравеопазване, за регулярни обсъждания на динамичните процеси в различните области на здравеопазването – спешна помощ, доболнична помощ, болнична помощ, лекарствена политика. Явявам се издигнат с подкрепа както от членовете на МО Люлин, така и от представители на другите МО-та в 25 МИР – София. Присъствието ми в Националния съвет ще допринесе за добрата комуникация с тези 8 местни организации.

Йордан Йорданов

Йордан Йорданов в социалните мрежи:

  1. LinkedIn
  2. Instagram
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK