Енчо Динев

Част от Национален съвет

Най-важното накратко:

Енчо Динев e юрист с 24-годишен стаж, от 2005 година е адвокат, експерт по трудово и гражданско право и обществени поръчки. Има интереси в областта на правото на недвижимите имоти и строителството, извънсъдебно разрешаване на спорове. Автор е на статии, участва като лектор в различни обучения.

Енчо е един от учредителите и член на „Да, България!“ от самото учредяване на партията. Член на първия Национален съвет на партията. Кандидат за депутат в парламентарните избори от листата на „Да, България!“ в Сливен през 2017 г. Учредител и член на местната организация на партията в Сливен.

Енчо е роден в град Сливен, на 50 години. Женен, с две деца. Свободното си време прекарва със семейството и приятели. Любимо хоби му е слушане на музика. От дете Енчо се занимава с хорово пеене.

Обществените каузи, които съм защитавал:

Активно участие в протестите против избора на Иван Гешев за главен прокурор. Участие в протестите за оставка на правителството на Бойко Борисов през 2020 г.

Работа за “Да, България!” дотук:

Аз съм сред учредителите на ПП“ Движение Да, България“, от 07.01.2017г.
Член съм на Национален съвет на ПП“Движение Да, България“.
Учредител и член на МО – Сливен.
Бил съм кандидат за народен представител, за 44- то НС от КП „Демократична България-Обединение“.

Мотивация

Енчо вярва, че основна цел и посока на развитието на България трябва да бъде възстановяването на чувството за справедливост у хората, ефективно работеща администрация, въвеждане на електронно правителство, предвидима бизнес среда, ефективно разделение на властите на всички нива, качествена промяна в образованието, изготвяне на стратегия за енергийна ефективност и енергийна независимост на държавата в съответствие с развитието на науката в областта на възобновяемите енергийни източници, както и развитие и въвеждане на електронно управление и правосъдие.

Благодаря за доверието!

Енчо Динев

Енчо Динев в социалните мрежи:

  1. LinkedIn
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK