Емил Георгиев

Най-важното накратко:

Възпитаник съм на Софийската английска гимназия, имам магистърска степен по история от СУ „Св. Климент Охридски“ и по бизнес администрация от Сити юнивърсити, Сиатъл. Завършил съм курсове в Харвард бизнес скул, ТУ Делфт и Университет Лунд,

Работил съм като координатор на програма в Центъра за изследване на демокрацията, директор на Информационния и документационен център на Съвета на Европа в София. Създател и директор съм на маркетинг агенция ДеКони, водеща в страната и региона в областта на устойчивото развитие и зеления маркетинг.

Водя курс „Зелен маркетинг“ в Стопански факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

Превел съм на български език книги на Збигнев Бжежински, Ралф Дарендорф и Филип Котлър.

 

Обществените каузи, които съм защитавал:

Като председател  на ИК на ГИ „За чиста София без изгаряне на отпадъци“, се боря за чист въздух и градска среда и недопускане на изграждане на инсинератор в София.

Като член на Надзорния съвет на Фондация „Кристиан Таков“, се боря за продължаване на делото на Кристиан за постигане на върховенство на правото и работеща демокрация в България.

Като създател на програмата ДеКони Пробоно, предоставяща безплатни маркетинг услуги на неправителствени организации, се боря за изграждането на жизнеспособен неправителствен сектор в България.

 

Работа за “Да, България!” дотук:

Член съм на Инициативен комитет за учредяване на ПП Да, България, на НС и на ИС от учредяването й и съм участвал във взимането на всички важни решения, свързани с партията.

Член съм на предизборния щаб на партията във всички избори, в които е участвала, и съм допринесъл за успеха на десетки комуникационни кампании и политически акции.

В ИС отговарям за връзките с Фондация за свободата „Фридрих Науман“ и съм организирал десетки семинари и обучения.

Съавтор съм на всичките ни предизборни програми в част природен капитал и устойчиво развитие. Участвах в екипа по тема „Екология“ в преговорите за коалиционно споразумение на правителството, излъчено от 48 НС.

Мотивация

Да, България е платформа, в която ефективно мога да прилагам своите:

  1. Управленски умения – за създаването и поддържане на силна, работеща и жизнеспособна организация, която постига целите си в рамките на прозрачен демократичен процес, имунизиран срещу политически авантюризъм, кариеризъм и ирелевантност.
  2. Професионални знания – за устойчивото развитие на българската икономика, като единствена възможност да повишим за поколения напред благосъстоянието на българските граждани и да съхраним по-добре тяхното здраве и живот в по-чиста околна и градска среда.
  3. Нагласи – за превръщане на България от завладяна държава в либерална демокрация с върховенство на правото.

Емил Георгиев

Емил Георгиев в социалните мрежи:

  1. LinkedIn

Медиатека

Да, България! подкаст - Първи епизод

Да, България! подкаст - Първи епизод

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK