Бистра Гелева

Най-важното накратко:

От 2010 г. съм адвокат и член на Софийска адвокатска колегия. Завършила съм 133 СОУ „А.С. Пушкин“ в гр. София и Юридическия факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Целият ми професионален път е в адвокатурата – още като студент бях стажант в адвокатска кантора, след придобиване на адвокатска правоспособност продължих работа като младши адвокат и адвокат, а от 2018 г. имам собствена практика, която специализира в областта на гражданското, търговското и трудовото право. Владея английски и руски език. Семейна съм, с две деца.

 

Обществените каузи, които съм защитавала:

Винаги съм се старала да бъда активен гражданин и да следя обществения и политическия живот в страната. Публично съм подкрепяла и съм участвала както в доброволчески каузи и граждански инициативи в различни сфери (за опазване на природата, за въвеждане забраната за тютюнопушенето на закрито, срещу домашното насилие, за изграждането на национална детска болница и др.), така и всички политически протести от 2013 г. насам. Като най-значима и смислена обществена кауза обаче приемам включването ми като учредител на Да, България и дейността ми след това като активист на движението. Каузата на правосъдната реформа ми е присърце, защото от ежедневните ми контакти с моите доверители и работата ми със съдилищата и администрациите виждам как тежкият дефицит на справедливост и липсата на координация между държавните органи понижава качеството ни на живот и принуждава младите хора да напускат страната.

 

Работа за “Да, България!” дотук:

Учредител съм на партията и член на изпълнителния съвет на местната организация в район Слатина, гр. София. Участвам в работата на местната организация от създаването й през 2017 г. Активно се включих в изминалите три предизборни кампании като доброволец „на терен“ и като координатор застъпници и членове на СИК в 24 МИР, район Слатина и район Кремиковци (през април и ноември) и като координатор на щаба на 24 МИР (през юли). Участвала съм като представител на коалиция Демократична България в секционни комисии в район Слатина. Имам принос като активист в евроизборите през 2018 г. и в местните избори през 2019 г.

Мотивация

Смятам, че в Националния съвет на партията има нужда от отговорни и инициативни хора, които са били активни на местно ниво, разпознаваеми са сред „редовите“ членовете на движението и доброволците и разбират важността от активно включване в работата на партията. Възприемам себе си като такъв човек и вярвам, че с натрупания до сега опит и професионалната си експертиза мога да бъда полезна за дейността на Националния съвет. Мотивира ме идеята да допринеса за по-добрата координация между членовете на националните и местни органи, разрастването на структурите в страната и усъвършенстването на вътрешните процеси, което от своя страна ще спомогне за постигане на поставените от движението политически цели.

Бистра Гелева

Бистра Гелева в социалните мрежи:

  1. LinkedIn
  2. Уебсайт
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK