Ангел Гяуров

Част от Национален съвет

Най-важното накратко:

Роден съм и израснал в Русе, на 45 години. Работя като инвестиционен мениджър и притежавам над 15 години опит в хедж фондове и фондове за дялови инвестиции. От 2017 се занимавам и с инвестиции в блокчейн технологии. Преди това заемах позиция CFO в Ремикс АД, а преди това бях директор за Европа на Грамърси Адвайзърс, инвестиционен фонд от САЩ с активи от $5 млрд, където участвах в управлението на инвестиционен портфейл в секторите банки, недвижими имоти и телекомуникации; заемал съм също така и CFO позиция в портфейлни компании на фонда.

Образование: бакалавър по икономика и магистър по макроикономика от СУ „Св. Климент Охридски“, MBA от INSEAD (Франция и Сингапур) , сертифициран финансов анализатор, CFA.

В свободното си време обичам да съм в планината, да снимам, да тичам и да свиря на пиано.

Работа за “Да, България!” дотук:

Учредител съм на „Да, България!“ и съм член на Националния Съвет. През тези пет години помагах много на младата ни организация, участвайки основно в отчитането на вече 6 изборни кампании пред Сметната Палата, участвах и като кандидат в листата в Русе в две от парламентарните кампании през 2021.

Мотивация

Вярвам, че пътят към устойчив икономически растеж и по-добър живот за всички българи минава през върховенство на правото, инвестиции в образованието, подкрепа на предприемачеството и фокус върху икономика с висока добавена стойност. Привърженик съм на минималната намеса на държавата в икономиката подплътена с независими, авторитетни и прозрачни регулатори.

България е малка страна и погледнато в абсолютни стойности проблемите ни също са малки в сравнение с други по-големи и по-многолюдни държави. И точно затова е срамно, че след 14 години членство в ЕС, страната ни крета на опашката по показатели за качество на живот.

Това беше и идеята, която ни обедини при учредяването на Да България. След тези тежки първи пет години на партията съм щастлив, че първата стъпка към постигане на целите на Да, България е изпълнена – партията е представена в парламента и в изпълнителната власт. Очаквам това да даде нов тласък в работата на Националния Съвет. С оглед на професионалните ми интереси в сферата на икономиката, финансите и инвестициите, имам желание да участвам активно в изготвянето на политиките на Да България в тези области и заедно да изградим ефективно взаимодействие между членовете на партията, МО, НС, парламентарната ни група и предствителите ни в изпълнителна власт. Следващата цел е ясна – местни избори 2023. Ще се радвам да бъда част от новия Националния Съвет, и да участвам в това следващо предизивкателство пред партията.

Ангел Гяуров

Ангел Гяуров в социалните мрежи:

  1. LinkedIn
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK