Александър Кръстев

Част от Национален съвет

Най-важното накратко:

Над 15 години съвместявам любовта си към словото като практик в сферата на дигиталната комуникация и връзките с обществеността и основател на най-големия сайт за книги и четене у нас “Аз чета”. Създател съм на първата българска агенция за LinkedIn маркетинг BookMark и съм един от основателите на Читалище.то. Живея с каузите и моят извор на вдъхновение е възможността да предавам нататък това, което другите са осигурили за самия мен. Затова и през последните години преподавам в Нов български университет и СофтУни и заедно с останалите в “Аз чета” организираме програми, в които могат да се включват ученици от цялата страна.

Обществените каузи, които съм защитавал:

Като създател на сайта “Аз чета” над 15 години работя за това четенето отново да се превърне в основна ценност на обществото ни. С екипа сме реализирали и партнирали на редица програми в тази посока, сред които “Писател назаем”, “#ВкъщиСъмИЧета”, “Чети с мен” и др. По време на работата си с писатели, издатели и книжовни институции през годините се уверих, че “държавата” е прекалено далеко от тази сфера и промяната наистина трябва да се случи отвътре.

През последните 7 години важна тема е и медийната грамотност, защото вярвам, че промяната в обществото минава през по-здравословна медийна среда, идваща с по-добро разбиране на функционирането на медиите от страна на техните потребители.

Работа за “Да, България!” дотук:

Като член на Националния съвет на партията се старая да взимам участие във взимането и да помагам за реализирането на важните стратегически решения за развитието ѝ. Заедно с екипа ми поставихме основите за това “Да, България!” да бъде първата политическа сила у нас, активна в професионалната мрежа LinkedIn. Пример, който бе последван и от други формации, но със значително по-нисък успех.

Мотивация

Макар и израснал в малък град, съм възпитан да работя за по-добрия начин на живот на цялата общност и особено на мястото, където съм създал семейство и искам детето ми да продължи да живее. В периода 2013-2015 се срещнах с няколко десетки души, които днес продължавам да наричам свое политическо семейство – заедно с тях създадохме онзи инструмент, с който усилията ни в десетки каузи да започнат да се превръщат в реални политики. Мотивацията ми да бъда активна част от семейството на “Да, България!” продължава да се увеличава, защото показахме, че не просто можем да работим по непопулярни теми, но и да ги превръщаме в приоритетни за дневния ред на цялото общество. Теми като борбата с фалшивите новини, медийната свобода, достойното отношение към българската култура и литературата в частностще продължат да имат моето внимание и активна подкрепа. Точно както и по-активното присъствие на местните организации на “Да, България!” на локално ниво.

Александър Кръстев

Александър Кръстев в социалните мрежи:

  1. LinkedIn

Медиатека

Епизод 14 – Разговор с Александър Кръстев за фалшивите новини и пропагандата

Епизод 14 – Разговор с Александър Кръстев за фалшивите новини и пропагандата

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK