Нови членове на Националния съвет

Първата Национална Конференция на „Да, България!“ допълни състава на Националния съвет с 31 нови члена.

Александра Стеркова

Завършила право в Софийския университет, специализира в сферата на търговското право и регулации и е вписана като адвокат към Софийска адвокатска колегия. Александра е заместник председател на младежката организация „МлаДа България“ и член на местната организация в район „Красно село“ в София. Тя е част от Движение „Реформи в културата“ и работи в тясна връзка с проф. Александър Кьосев по темите за културата като част от Демократична България и от „Реформи в културата“.

Александър Кьосев

Пpeпoдaвaтeл в Coфийcĸия yнивepcитeт пo иcтopия нa мoдepнaтa eвpoпeйcĸa ĸyлтypa в ĸaтeдpa „Иcтopия и тeopия нa ĸyлтypaтa“ във Филocoфcĸи фaĸyлтeт. Boди бaĸaлaвъpcĸи ĸypcoвe пo ĸyлтypнa иcтopия нa Пpocвeщeниeтo и Фpeнcĸaтa peвoлюция, eвpoпeйcĸa ĸyлтypa нa ХІХ вeĸ и cъвpeмeннa eвpoпeйcĸa ĸyлтypa. Диpeĸтop e нa мaгиcтъpcĸa пpoгpaмa „Изĸycтвa и cъвpeмeннocт“. Член на Местна организация на „Да, България!‘ в София – район Оборище. Кандидат депутат от листата на „Да, България!“

Александър Сандев

Завършил две бакалавърски степени по „Международни отношения“ и „Европеистика“. В момента завършва магистратура „Публична политика и човешко развитие“. Собственик е на фирма за маркетинг и мениджмънт и от 10 години се занимава с бизнес развитие в България. Член е на Изпълнителния съвет на местната структурата на „Да, България“ в гр. Стара Загора. Има опит в организиране на различни събития и благотворителни инициативи.

Ангел Нейчев

Софтуерен специалист и ERP консултант. В „Да, България!“ като доброволец управлява дейностите по реклама в социалните мрежи и консултира процесите, свързани с дигитален маркетинг. Експерт в част от големи български и международни холдингови компании в областта на машиностро-енето. Член и вицепрезидент на AFCEA Sofia Chapter (Armed Forces Communications and Electronics Association). Член и създател на Joomla!Bulgaria.
Член и ковчежник на местна структура Триадица.

Андрей Анастасов

Завършил английска гимназия, както и журналистика и европеистика в Американския университет. Магистър от Централноевропейския университет и стажант в Главна Дирекция „Комуникация“ в Европейския Парламент. Притежава магистърска теза на тема „Проблеми със собствеността в българските частни мас-медии – отражение върху свободата на словото“ в Централноевропейския университет в Будапеща. Председател на Местната организация на район „Триадица“.

Бойко Димитров

Завършил ТУ–София със специалност системи и управление. Председател е на Обществения съвет към 55 СУ в София. Управител е на фирма за разра-ботка на софтуер и консултантски услуги. Част е от екипа, отговарящ за интернет страницата на „Демократична България“ и е участник в екипа, отговарящ за страницата на „Да, България!“ и Live Chat към нея. Ангажиран е в кампанията във връзка с промените в закона за хазарта. Член е и ковчежник на МО в район „Младост“.

Велизар Шаламанов

От 6 август до 7 ноември 2014 г. е министър на отбраната в служебното правителство на Георги Близнашки. Бивш зaмecтниĸ-миниcтъp нa oтбpaнaтa, члeн нa Cъвeтa пo cигypнocттa нa MC и на Meждyвeдoм-cтвeния ĸoмитeт зa интeгpaция в HATO, пpeдceдaтeл нa Бopдa нa диpeĸтopитe нa TEPEM EAД. Работил е в БAH ĸaтo cъвeтниĸ нa пpeдceдaтeля нa БAH, като диpeĸтop нa пpoгpaми в Цeнтъpa зa изcлeдвaнe нa нaциoнaлнaтa cигypнocт и oтбpaнaтa. Бил e диpeĸтop в агeнции нa HATO. Координатор е на тематична работна група „Вътрешни работи и национална сигурност“.

Венцислав Бенов

Завършил немска гимназия, а по-късно и право в Софийския университет. Адвокат в Софийска адвокатска колегия, управляващ съдружник в адвокатско дружество. Специализира в сферата на обществените поръчки и е съдружник в консултантски компании в областта на европейските проекти. Председател на местната организация на район „Младост“. Съдружник е в „Скайлекс“ ООД и „Ер Ви Лекс“ ООД – консултантски дружества в сферата на европейските проекти.

Веселина Александрова

Магистър по право от Пловдивския университет и притежава бакалавърска степен по международни икономически отношения. Адвокат в Пловдив, практикуваща в областта на търговското и облигационно право. Един от първите активисти на Движението в Пловдив, дори преди официалната регистрация, председател на местната организация и областен координатор. Кандидат за народен представител през 2017 г.

Виктор Минчев

Физиĸ, иĸoнoмиcт и пpoгpaмиcт. Beчe 10 гoдини pъĸoвoди eднa oт вoдeщитe ĸoмпaнии зa ИT в eнepгeтиĸaтa в Бългapия. Члeн нa тeмaтичнa paбoтнa гpyпa Eнepгeтиĸa нa ПП „Дa, Бългapия!“. Член на управителния съвет на Асоциация Свободен Енергиен Пазар. Член на Българския Манифест за Европа. Член на Местна организация София Район „Лозенец“. Член на тематичната група по енергетика на „Да, България!“. Има регулярни интервюта по тема енергетика и либерализиран енергиен пазар.

Георги Илиев

Бaĸaлaвъp пo тъpгoвия oт Дeлxийcĸия Унивepcитeт, зaвъpшил е ceмecтpиaлнo MБA в HБУ. Гeopги Илиeв e пpeдпpиeмaч, paбoти в oблacттa нa peĸлaмaтa oт 1994 г. и мeждyнapoднaтa тъpгoвия oт 2000 г. Cъдpyжниĸ e в ĸoмпaнии в няĸoлĸo дъpжaви oт EC, зaнимaвaщи ce пpeдимнo c мaтepиaлнa peĸлaмa, тъpгoвия и пpoизвoдcтвo нa бeзaлĸoxoлни нaпитĸи, биpa и винo. Участие в кампании, изготвяне на материали, подготовка на зали, озвучаване, логистика, живи предавания.

Даниел Неделчев

Бакалавър по Социология и магистър по „Политически мениджмънт“. В момента е редовен докторант в катедра Политология на СУ, направление Съвременна българска политика. Председател на МО „Средец“, кандидат за Парламентарни избори 2017 от листата на „Да, България!“, с активна кампания и дейности. Ръководи координацията и събитията на Български манифест за Европа, а вече и на Демократична България.

Елена Божилова

Бакалавър по политология и международни отношения от Университета на Пенсилвания, САЩ. Докторат по право от Университет Тюлейн, САЩ. Шест години работи като адвокат в кантори в Далас, Тексас, САЩ и в Белгия. По настоящем е юрист-консулт в отдел „интелектуална собственост“ в Тотал Петрохимикали и Рафиниране в Брюксел, Белгия.

 

Златко Куртев

Магистър в Софийски университет, юридически факултет, специалност „Право“. Вземал е участие в множество курсове и семинари в страната, свързани с банки и финанси, както и свързани с материята на гражданското и търговско материално и процесуално право. Бил е съдия в Районен съд Силистра. Златко Куртев е адвокат в Силистренска адвокатска колегия и е неин заместник-председател. Председател на местната организация на „Да, България!“ в Силистра.

Ивайло Ганчев

Завършил юридическия факултет на Софийски университет. Работи като адвокат в гр. София от 2000 г. Представител по индустриална собственост. Експерт в дейността на няколко неправителствени организации, работещи в сферата на човешките права и административното правосъдие. Учредител на „Да, България!“. Председател е на местната организация за община Шумен. Член е на тематични работни групи „Правосъдие“ и „Социални политики и недискриминация“.

Иван Лалев

Бакалавър по политика и икономика в университета Есекс, Англия. Магистър по маркетинг от университета Грьонинген, Нидерландия. Създава собствена компания, предлагаща собствена CRM система и други софтуерни решения. Председател на МО на „Да, България!“ – район Сердика, София. Участва в създаването инструмент за контрол на бюджета и общественото обсъждане в общината. Член на тематична работна група „Регионално развитие, транспорт и инфраструктура“.

Калина Цонева

Мениджър на отдел за персонализирани софтуерни решения българска технологична компания. С богат опит в изграждането на системи и оптимизирането на процеси за български и международни компании. Завършила е математика и икономика в Warwick University, UK. Координатор на тематичната група „Държавна администрация и електронно управление“. Говорител е в Управлен-ската алтернатива „Демократична България“ с ресор интелигентен растеж, инвестиции и конкурентност.

Линда Христова

Магистър по Маркетинг от Великотърновски университет. Магистър публични комуникации
от Софийски университет. Пет години е била дигитален маркетинг експерт в рекламна агенция Publicis One Group, а преди това – медиа планьор в рекламна агенция Direct media. Понастоящем е дигитален маркетинг експерт в BULPROS. Член е на местна организация на район Витоша, София. Член е на няколко тематични работни групи.

Марин Георгиев

Висше образование ВИИ К. Маркс (УНСС). Икономист-счетоводител. Търговски директор в ММ Лимитед ЕООД, София. Председател на местната организация на Движението в гр. Перник. Участва активно в тематична работна група „Здравеопазване“. Активно участва в мероприятията на „Да, България!“. Има активен принос за формирането на „Демократична България“. Доброволец в редица прояви.

Михал Сотиров

Завършил Мениджмънт с международен бизнес в „Роял Холоуей Унивърсити, Лондон“ и магистратура „Обществено здраве и здравен мениджмънт“ в МУ София. Работи в сферата на вноса и дистрибуцията. Член на „Да, България!“ от основаването й и активно взима участие в дейността на организацията. Координатор на тематична работна група „Здравеопазване“.

 

Младен Минков

Завършил иcтopия във Beлиĸoтъpнoвcĸия универ-ситет. Пpитeжaвa ĸвaлифиĸaции пo мapĸeтинг и мeниджмънт нa мaлĸи и cpeдни пpeдпpиятия, пo yпpaвлeниe нa зeмeдeлcĸи cтoпaнcтвa, pиcĸoв мeниджмънт, paзpaбoтвaнe и внeдpявaнe нa cиcтeми зa yпpaвлeниe нa pиcĸa и на качеството. Създaтeл на вестник „Уcтpeм”. Консултант по paзpaбoтвaнe и управление нa пpoeĸти пo eвpoпeйcĸи и мeждyнapoдни пpoгpaми. Председател на местната организация в Русе.

Надежда Бачева

Магистър по психология. Работила в сферата на диференциалната психология и изследването на личностните характеристики, както и приложението на различни теории на интелигентността и тяхната количествена интерпретация. 10 годишен опит в сферата на маркетинга със стаж в големи български и международни компании. Председател на Местна организация на Движението в София – район Възраждане.

Нелко Начев

Завършил „Право“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Бизнесмен с професионален и административен опит в сферата на морската класификация и сертифициране, недвижимите имоти, финансите и туризма. Председател на Съвета на директорите на „Български корабен регистър“ АД, изпълнителен директор на „Сийланд холдинг“ и “Меритайм холдинг” АД, Управител на “Белла” ООД, ЕРА Вива и “Соларис 2000” ООД. Областен председател на Варненската организация на „Да, България!“

Николай Янев

Завършил „Фирмен менджмънт и управление на малкото предприятие“ и „Технически ръководител в строителството“. Има собствен бизнес в сферата на Компютърните технологии – хардуер, компютърни мрежи и видеонаблюдение. Координатор на парламентарните избори 2017 г. за 13 МИР Пазарджик. Председател на местната организация на Движението в Пазарджик.

Пламен Даракчиев

Завършил Факултета по журналистика в Софийския университет. Работил е като журналист. Бил е народен представител във ВНС, член на Бюджетната комисия и заместник-председател на Социалната комисия.  Не е подписал Конституцията. Работил е като вицепрезидент на конфедерация „Подкрепа“.  Бил е парламентарен секретар в Министерството на обраната. Понастоящем е ст. Инспектор в Столичния инспекторат към Столичната община.

Сева Памукчиева

Завършила Aмepиĸaнcĸи ĸoлeж Apĸyc във B. Tъpнoвo. Bиcшe oбpaзoвaниe пo Пpaвo от Beлиĸoтъpнoвcĸия yнивepcитeт. Учи пo пpoгpaмa Epaзъм в yнивepcитeтa в Tpиp, Гepмaния. Учacтвa в нaй-гoлямoтo в cвeтa cъcтeзaниe пo мeждyнapoдeн тъpгoвcĸи apбитpaж – Wіllеm С Vіѕ Мооt. Билa e cтaжaнт в Hapoднoтo cъбpaниe пo изгoтвянe нa зaĸoнoдaтeлни пpoyчвaния. Председател на местната организация във В. Търново. Участва в тематична работна група „Правосъдие“.

Симеон Ставрев

Завършил СМГ София и информатика в НБУ. Софтуерен инженер с над 10 годишен опит. Разработва уеб сайтове и мобилни приложения. Координатор на работна група „Регионално развитие, транспорт и инфраструктура“. Член на работна група „Е-управление и държавна администрация“.  Един от инициаторите на кампанията на за построяването на магистрала Хемус.

Стефан Тафров

Диплoмaт, интeлeĸтyaлeц, пoлитиĸ и oбщecтвeниĸ, eдин oт cъздaтeлитe нa CДC и в-ĸ „Дeмoĸpaция“, бил e външнoпoлитичecĸи cъвeтниĸ нa пpeзидeнтa Жeлю Жeлeв, зaмecтниĸ-миниcтъp нa външнитe paбoти в две пpaвитeлcтвaт, пocлaниĸ нa Бългapия в Итaлия, Beлиĸoбpитaния, Фpaнция и ЮHECKO, двa пъти пocлaниĸ, пocтoянeн пpeдcтaвитeл нa Бългapия в OOH – Hю Йopĸ. Paбoтил зa пpиcъeдинявaнeтo нa Бългapия ĸъм HATO и EС.“

Теньо Арабаджиев

Бакалавър по бизнес администрация и икономика от Американския Университет в България.  Финансов Директор на ЮМТ ЕООД град Казанлък. Бил е финансов мениджър на Ветроком ЕООД. Член на Изпълнителен съвет на местната организация в гр. Ст. Загора, от април 2018 г. е ковчежник на организацията.

 

Явор Джонев

Съосновател на Сирма Груп Холдинг. Бивш зам. председател на УС на Българска асоциация на софтуерните компании – ръководител на работната група по образование. Съавтор на Стратегическите изисквания на софтуерната индустрия за реформа на образователната система. Основател на Фондация за образователна трансформация. Учредител на „Да, България!“ и редовен дарител.

Яна Тодоранова

Бакалавър по Политология от Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Софтуерен консултант с опит над 10 години. Мениджър софтуерни проекти към Кока кола Хеленик. Член на листа на структура община Триадица. Фокус група – администрация и е-управление / информационно общество.

Участници в материала:

Симеон Ставрев

Общински съветник в София

Симеон Ставрев

Още новини

Ивайло Мирчев: Президентът да каже защо Пеевски отдавна е със сериозна охрана от НСО

Ивайло Мирчев: Президентът да каже защо Пеевски отдавна е със сериозна охрана от НСО

Надежда Йорданова: Предлагаме платформа за разговор, който да реши кризата на законност и липса на справедливост в България

Надежда Йорданова: Предлагаме платформа за разговор, който да реши кризата на законност и липса на справедливост в България

Божидар Божанов: Предлагаме мерки за премахване предпоставките на политическата криза

Божидар Божанов: Предлагаме мерки за премахване предпоставките на политическата криза

Планът на ПП-ДБ: първо антикорупционните закони и решения, а след това разговори за реализиране на втория мандат

Планът на ПП-ДБ: първо антикорупционните закони и решения, а след това разговори за реализиране на втория мандат

Ивайло Мирчев: Всеки следващ предсрочен вот ни приближава към президентска република

Ивайло Мирчев: Всеки следващ предсрочен вот ни приближава към президентска република

Ивайло Мирчев: Всеки следващ предсрочен вот ни приближава към президентска република

Ивайло Мирчев: Всеки следващ предсрочен вот ни приближава към президентска република

Всички новини

Медиатека

Ивайло Мирчев: Президентът да каже защо Пеевски отдавна е със сериозна охрана от НСО

Ивайло Мирчев: Президентът да каже защо Пеевски отдавна е със сериозна охрана от НСО

Божидар Божанов в ''Лице в лице''

Божидар Божанов в ''Лице в лице''

Надежда Йорданова: Причината за дълбоката криза в България е систематичният отказ да се реши проблемът за върховенството на правото и липсата на справедливост в обществото

Надежда Йорданова: Причината за дълбоката криза в България е систематичният отказ да се реши проблемът за върховенството на правото и липсата на справедливост в обществото

Всички видеа

Позиции

Позиция на пловдивската структура на Да, България: "Mястото на Альоша е в музей – в музея на историята ни!"

Позиция на пловдивската структура на Да, България: "Mястото на Альоша е в музей – в музея на историята ни!"

"Да, България" ще преговаря за коалиционно споразумение с "Продължаваме промяната"

"Да, България" ще преговаря за коалиционно споразумение с "Продължаваме промяната"

“Демократична България” внесе в НС предложение за създаване на временна комисия за изменение на конституцията

“Демократична България” внесе в НС предложение за създаване на временна комисия за изменение на конституцията

Всички позиции
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK