Няколко начина Общината да печели повече от дружествата си

Няколко начина Общината да печели повече от дружествата си

Ще фалира ли Топлофикация?
Дълговете на дружеството наближават милиард и се увеличават всяка година. Кредиторите й БЕХ и Булгаргаз също са в тежко финансово положение. Какви са начините за гарантиране на топлоснабдяването на софиянци на ниска цена? Как да постигнем това? Дали да се мине през процедура по несъстоятелност, привличане на външен мениджмънт, приватизация, друго? Как да гарантираме интереса на Столична община като собственик. Да осигурим и конкурентна среда, в която отоплението да бъде максимално достъпно и екологично.

Как да направим общественият транспорт престижен и предпочитан?
Използването особено на електрическият транспорт (метро, трамваи, тролеи) е най-екологичният и достъпен начин за придвижване на дълги разстояния за повечето софиянци. Свързаността с крайните квартали е на големи интервали и неудобна. Общинските компании в сектора са много на брой, често работят всяка за себе си, които пречи за постигането на интегрирана оптимална услуга, с добър баланс между различните форми на транспорт.

Ще престанат ли Софийски имоти ЕАД да бъдат черна каса за настаняване и снабдяване с апартаменти на управляващата върхушка?
Ще гарантираме прозрачно управление на дружеството. Пълна ревизия на дългосрочните договори. Търсене на отговорност за действия в ущърб на компанията. Защо листването й на фондовата борса ще осигури много по-видимо и добро управление.

Заповядайте на дискусия с арх. Борислав Игнатов, кандидат за кмет на София, и експертен екип на Демократична България:
• арх. Borislav Ignatov
Vladislav Panev, съпредседател на Зелено движение и кандидат за общински съветник
Трайчо Трайков, кандидат за кмет на район Средец
Бойко Димитров, кандидат за общински съветник
Victor Minchev, кандидат за общински съветник

Очакваме Ви на 10 октомври, четвъртък, 18:30 часа в Сохо.

https://www.facebook.com/events/395433361390272/

Какво е „Да, България!“?

Ние сме политическата партия, която разобличава корупцията с имена и адреси и се противопоставя с действия на превземането на страната ни. Вярваме, че България може много повече!

Вижте повече

Следете ни във:

  1. Instagram
  2. YouTube

Още събития

Парламентарни избори в България (юли 2021)

Парламентарни избори в България (юли 2021)

Парламентарни избори в България (април 2021)

Парламентарни избори в България (април 2021)

Местни избори 2019 (2-ри тур)

Местни избори 2019 (2-ри тур)

Всички събития
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK