Антоанета Цонева: Слушайте разумни, а не фалшиви послания, когато гласувате

“Обръщам се към избирателите – дайте ни вашата сила, за да може “Демократична България” да защити своя дневния си ред: един закон за всички, чиста от корупция страна, България, в която спокойно да отглеждаме децата си.” Това призова в интервю за БНТ водачът на листите на „Демократична България“ в Пазарджик и в София област Антоанета Цонева. 

“Ние ще сме такъв коалиционен партньор, който ясно застава зад   ценностите и приоритетите си. Ние сме в коалиция с хората, които са зад нас, за да можем достойно да отстояваме техните интереси и националния интерес”, добави Цонева. И подчерта, че “Демократична България” не може да се коалира с партии, които превърнаха настоящите избори в референдум за излизане от ЕС и НАТО, развявайки фалшиви тези. 

“Не слушайте фалшивите послания на хора, които бяха срещу ваксините в парламента, а се оказаха ваксинирани, същите са против еврото, а държат спестяванията си в евро. Гласувайте за европейско бъдеще, за избора на нашите деца, те знаят най-добре как искат да изглежда техния живот”, призова Антоанета Цонева. 

От многобройните си срещи с избиратели в Пазарджишка и в Софийска област политикът от “Да, България” знае коя е основната тревога на хората – да бъдат защитени доходите им и да бъде омекотен шокът от инфлацията. “Демократична България” предлага най-сетне да се въведе определение за енергийна бедност, за да може подкрепата да бъде  добре прицелена тъкмо към хората в нужда. Трябва да извършим и реформа на пенсионната система, за да може нашите майки и баби, които са ни отгледали и които са изградили тази страна, да получават достойни пенсии”, каза Антоанета Цонева.

По думите й, хората много добре разбират какво означава “един закон за всички” – централна теза на „Демократична България“. И обеща нейната коалиция да е гарант за  чиста от корупция България. “Ако има привилегировани и недосегаеми, няма как да говорим за благосъстояние и за спиране на корупцията”, каза Цонева.

Тя изтъкна, че енергийната криза и инфлацията до голяма степен са  следствие от войната в Украйна. И че вече и най-големите привърженици на Русия разбират с кожата си за какво става дума, когато виждат как хиляди руски мъже се опитват да напуснат страната си, за да не бъдат пратени на фронта и когато Путин шантажира целия свят със закана да използва ядрено оръжие. И е категорична, че България не може да запази неутралитет, защото това е начин да се прикрие същността на войната. “Ние сме член на НАТО и ЕС и заемаме позиция, защитаваща независимостта и границите на Украйна. Не може на Путин да бъде позволено да разруши международния правов ред и да разпокъса една независима страна”, каза Антоанета Цонева.

Тя разказа за пореден опит да бъде саботиран машинния вот. По време на среща с избиратели в събота в центъра на Панагюрище тя и колегите ѝ са използвали за обучение и демонстрационна машина за гласуване, дадена на ДБ от Централната избирателна комисия, и десетки хора са пробвали как се гласува с машина. В един момент обаче се появил  секретарят на общината, разтревожен каква е тази машина и откъде се е появила. “Обясних, че всички партии имат право на такава машина за обучение. Малко преди да си тръгнем обаче получихме обаждане, че трябва да се явим в полицейското управление заради подаден сигнал, откъде имаме машина и как я ползваме”, разказа Цонева. 

След като показали на служителите на реда приемно-предавателния протокол от ЦИК за машината си тръгнали. Но в неделя кметът на община Панагюрище Никола Белишки от ГЕРБ изказал в местната преса тревогата си как се съхранява машината. “Това показва как ГЕРБ не познават Изборния кодекс. В парламента ГЕРБ до последно искаха да влезе и хартиеното гласуване, сега го виждаме и на местно ниво”, коментира Цонева.

В ефира на БНТ тя съобщи и за други изборни нарушения. “Пак представители на ГЕРБ в местната власт ги виждаме на билбордове, като кмета на Септември, снимал се с кандидат-депутати. Подали сме жалба, но билбордовете още не са свалени”, каза Цонева. 

По думите й, продължават изборните проблеми и в смесените райони. Тя   и нейни колеги огласиха множество манипулации на предишните избори с подвижните урни, за които се записват хора с фалшиви или нямащи отношение към вота ТЕЛК-ове. Изборният закон предвижда хората да имат сериозни проблеми с опорно-двигателния апарат, за да гласуват от къщи. В петък в Батак кандидатите и юристите на ДБ постигнаха съдебен пробив срещу неспиращите опити на ДПС да контролира вота, като заобикаля машинния вот и неправомерно разширява вота с подвижни урни. Административния съд в Пазарджик отмени разрешение на областния управител за необосновано разрешение за вот с подвижни кутии в Батак.

Участници в материала:

Антоанета Цонева

Народен представител

Антоанета Цонева

Още новини

<strong>Христо Иванов: Приказките на ГЕРБ са димни завеси и заблуждаващи политически маневри</strong>

Христо Иванов: Приказките на ГЕРБ са димни завеси и заблуждаващи политически маневри

Покана за Общо събрание на МО Брюксел

Покана за Общо събрание на МО Брюксел

<strong>Христо Иванов: Недоверието в машините ерозира възможността България да мине в нов технологичен етап</strong>

Христо Иванов: Недоверието в машините ерозира възможността България да мине в нов технологичен етап

<strong>Христо Иванов: Да не затваряме прибързано прозореца на втория мандат</strong>

Христо Иванов: Да не затваряме прибързано прозореца на втория мандат

“Демократична България” внесе законопроект с нови мерки срещу домашното насилие

“Демократична България” внесе законопроект с нови мерки срещу домашното насилие

Позиция на “Демократична България”

Позиция на “Демократична България”

Всички новини

Медиатека

Христо Иванов: Трябва да опитаме да сформираме кабинет с втория мандат

Христо Иванов: Трябва да опитаме да сформираме кабинет с втория мандат

Христо Иванов в „Седмицата“ на Дарик Радио

Христо Иванов в „Седмицата“ на Дарик Радио

Христо Иванов пред OFFNews: Нямаме право да разделяме електората на ДБ, ПП и Спаси София. Той е общ

Христо Иванов пред OFFNews: Нямаме право да разделяме електората на ДБ, ПП и Спаси София. Той е общ

Всички видеа

Позиции

“Демократична България” внесе в НС предложение за създаване на временна комисия за изменение на конституцията

“Демократична България” внесе в НС предложение за създаване на временна комисия за изменение на конституцията

„Демократична България“: Бързо и ефикасно да бъдат неутрализирани заплахите срещу журналиста Атанас Чобанов

„Демократична България“: Бързо и ефикасно да бъдат неутрализирани заплахите срещу журналиста Атанас Чобанов

Категорично осъждаме нападението над център Rainbow Hub

Категорично осъждаме нападението над център Rainbow Hub

Всички позиции
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK