На 03.12.2017 г. се учреди Младежката организация на „Да, България!“ – „МлаДа България“

За неин председател бе избрана Десислава Николова.

Ако желаете да станете член на „МлаДа България“, можете да го направите по един от следните начини:

  • заповядайте в офиса на „Да, България!“ в София на бул. „Драган Цанков“ 12-16, ет. 2, ап. 7;
  • обадете се на +359 888887235;
  • ако вече сте член на ПП „Да, България!“, попълнете този формуляр за записване;
  • свържете се с някоя от местните организации на Движението.

По-долу можете да намерите повече информация за председателя, изпълнителния съвет и ковчежника на организацията.

Десислава НиколоваПредседател на „МлаДа България“ ([email protected])
Десислава e била оператор на документални филми за България. Снимала е планини и паркове, защитени местности, градове и природни забележителности. От 2013 г. участва активно в граждански инициативи като „Правосъдие за всеки“ и „Гласувай без граници“.Десислава учи политически науки в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Член е и заместник-председател на Клуба на политолога. За Десислава най-важното е младите хора да се върнат обратно в България, да бъдат политически ангажирани и мнението им да влияе на политическата среда в страната.

Кирил Мучев – Член на Изпълнителния съвет на „МлаДа България“
Кирил е дипломиран юрист, който работи в сферата на международните регулации. През периода на своето обучение в университета е заемал позицията Председател на Студентски парламент към Правно-историческия факултет на Югозападен университет – „Неофит Рилски“, което му дава възможност активно да работи по теми, свързани с младежките политики, социалното включване на младежта, образованието и предприемачество. Кирил силно вярва, че най-добрият инструмент за защита на една нация, е колективното ѝ чувство за отговорност спрямо спазването на закона. Кирил е роден в град Плевен и от дете обича дългите разходки из българските планини.

Мариян Руменов – Член на Изпълнителния съвет на „МлаДа България“
Мариян е студент по право, с трудов опит в кантори с граждански дела и по-специално в исково, обезпечително, изпълнително и принудително производство. Родом е от Търговище, израсъл е във Варна, където е завършил ПМГ. След това е живял една година в Маастрихт, Холандия и по-късно почти година в Минесота, САЩ. От 5 години е в София. Има опит в социалното предприемачество. Политически активен е от ученик. Освен в ученическите структури на съветите, също като ученик е бил първият му протест – срещу цените на горивата. Три години е член на Студентския съвет към НБУ и председател на три негови комисии. Участник в протестите ДАНСWithMe. Определя себе си като проевропейски настроен и като малко повече десен, отколкото център. Обича спорта, като хоби е треньор по футбол на деца в начални класове. Обича походи и художествена литература.

Петър Петков – Член на Изпълнителния съвет на „МлаДа България“
Петър завършва право в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Работи като юрисконсулт в сферата на изпълнителното производство. По време на своето обучение в университета заема позицията Президент на Студентско правителство към Правно-историческия факултет. Участието му там, му дава възможността да работи за организиране на студентското съсловие и да отстоява неговите правата и интереси, както и да работи в тясно сътрудничество с младежките и студентски организации от региона, за повишване качеството на висшето образование. През 2015 г., участва в протестите срещу избирането на Мая Манолова за омбудсман. За Петър е важно, младите хора да се интересуват от това какво се случва около тях, да отстояват активно своите позиции и да развиват политическата си култура. Роден е в град Козлодуй, а в свободното си време се занимава с рафтинг, гребане и други водни спортове.

Димитър Шалварджиев – Член на Изпълнителния съвет на „МлаДа България“
Димитър притежава дипломи по Информатика и Индустриално Управление от университетите в София, Карлсруе и Брауншвайг. От 2012 създава и управлява Code Runners – софтуерна компания, обработваща и анализираща големи обеми от данни.

Прилага експертизата си за решаване на проблеми в областта на здравеопазването и информационната сигурност. Използва четири езика – английски, немски, фреснки и испански, а интересите му обхващат поведенческа психология и въздействието на технологиите върху ежедневието през 21. век. В свободното си време обича да тества тялото и духа си, участвайки в екстремни планински бягания (ултрамаратони).

Димитър е убеден във върховенството на закона, достъпът до образование и здравеопазване като двигатели на промяната в контекста на национална безпътица.

Доротея Йорданова – Член на Изпълнителния съвет на „МлаДа България“
Доротея е бакалавър по социални науки и определя себе си като космополит, който се чувства добре навсякъде по света, а още по-добре в мултикултурна среда. Едногодишният обмен в Чили, както и Международната Парламентарна Стипендия (IPS) на Бундестага в Берлин я променят и помагат да се развие професионално и в личен план. Разбира колко е важно хората да са граждански активни и да се интересуват какво се случва около тях. Смята, че в днешния глобализиран свят човек може да работи за страната си, независимо къде се намира. Човешкият ресурс е скъпоценен – в името на силни държави в обединена Европа иска младите кадри да се развиват, обучават, тренират и да обменят международен опит. За това вижда себе си в сферата на младежките проекти и политики. Работата в Еразъм бюрото към Университет Аугсбург, Германия, както и доброволстването в различни страни също бележат пътя и. Обича танците, йогата, пътуването и контактът с хора от целия свят, от които се учи.

Александра Стеркова – Член на Изпълнителния съвет на „МлаДа България“
Александра е възпитаник на Софийския университет, специалност „право“. Вписана е като адвокат към Софийска адвокатска колегия и специализира в сферата на търговското право и регулации. Участието ѝ в международни младежки семинари по международно публично право, човешки права, социални и политически свободи, допринасят за формирането ѝ като личност, за вярата ѝ, че всеки човек може да бъде носител на промяна, за увереността ѝ, че не бъдещето, а настоящето е на младите. Александра вярва, че върховенството на закона е гарант за просперитета на обществото и на отделната личност, че качественото образование е в основата на прогреса, а богатата култура и възпитанието на богата ценностна система създават богато общество. В свободното си време Александра обича да пътува, да изследва непознати култури, да се запознава с нови хора и да създава нови приятелства.

Максимилиян Михайлов – Ковчежник на „МлаДа България“
Максимилиян е бакалавър специалност „Икономика на човешките ресурси“, УНСС. Сегашна магистратура „Управление на човешките ресурси“, УНСС. Завършил с профил „Банково дело“, НФСГ с придобита държавна „Трета степен финансист“. Деен участник в неправителствения, обществен и образователен сектор. Проект мениджър в редица проекти, свързани с подобряването на студентското самоуправление, кариерното развитие и младежките политики. Носител е на знак за качество, втора степен, към „Българо-австрийския образователен проeкт“ на NHFSB. Един от инициаторите за сформиране на „Нестопанска комисия по изготвяне на предложения за качествени промени към ЗВО“. Част е от екипа учредители в България на представителство на „Асоциация за развитие на младежта“ и неин пръв председател с мандат между март  2016 г. и март 2017 година. В момента участва в нейния Управителен съвет. Член е, учредител и първи зам. председател на структурата „Студентско сдружение развитие при УНСС“. Доброволец е в „Международната младежка камара – България“; в „Младежкия бизнес клуб – България“. „Galactic problem solver“ на НАСА. За Максимилиян е важно младите хора да остават в България; да вярват и да развиват потенциала си; да го оползотворяват и да допринасят за споделеното развитие на връстниците си. Обича да пътува и да опознава нови места и забележителности.