Местни избори '23: „Да, България!“ се явяваме извън София с номер 66 в бюлетината

Златко Куртев

Общински съветник в Силистра

Част от Изпълнителен съвет, Национален съвет, Общински съветници

Най-важното накратко:

Завършил съм право в СУ”Св.Климент Охридски”. В периода 1997-2000г. бях съдия в Районен съд Силистра. От 2000 г. и досега съм адвокат в САК. Участвах в учредяването на „Да, България!“ през  2017 г. Причината беше дейността на Христо Иванов за налагането на върховенството на правото в България, оставката му през 2015 г. като министър и убедеността ми, че именно тази партия съответства на представите ми за безкористна политическа дейност в интерес на България.

Обществените каузи, които съм защитавал:

Критикувал съм открито модела на управление на ГЕРБ в Силистра. Участвал съм в протести против Валери Симеонов, организирал съм повечето от протестите против ГЕРБ в Силистра през лятото на 2020 г., против назначаването на Иван Гешев. Инициирал съм и съм защитавал местни каузи.

Работа за “Да, България!” дотук:

Председател съм на МО Силистра от самото начало. Инициатор съм за съставянето на МО на “Демократична България” в Силистра. Като такъв в Силистра се оказах с централна роля и до настоящия момент и съумях да събера хората, вкл. и безпартийни, да ги увлека в конкретни каузи – национални и местни. Смятам, че в резултат на тези усилия Силистра се появи на картата на демократичната общност в България. Общински съветник съм и като такъв съм разпознаваем в Община Силистра.

Мотивация

“Да,България!” е двигателят на демократичните промени в България. Тя е съставена от хора, които наистина се борят за това България да стане една нормална, eвропейска страна в противовес с досегашните модели на управление. Тези хора аз припознавам като съмишленици. Смятам, че мога да допринеса за развитието на тези процеси с постигане на съгласие между членовете на партията и коалиционните партньори. Намирам, че професионалният ми и жизнен опит биха били от полза.

Златко Куртев

Златко Куртев в социалните мрежи:

Медиатека

Протестът в Силистра блокира ГКПП с Румъния за 2 часа

Протестът в Силистра блокира ГКПП с Румъния за 2 часа

За Гешев бибероните

За Гешев бибероните

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK