София Лубани – Караначева

Председател на МО „Искър“

Част от Национален съвет

Най-важното накратко:

През последните 15 години съм работила в търговски отдели на големи български производители на храни. Последната ми длъжност в „Белла България“ АД беше супервайзор ключови клиенти, югозападна България, а през последните почти 8г. работих като мениджър ключови клиенти гр. София за „Филикон-97“ АД. И от двете компанни имам чудесни препоръки. Паралелно с това се развивах като животозастрахователен консултант към застрахователен брокер Global Life. От 2019г. семейството ми притежава консултантска фирма „АСК-2“ ЕООД.

Професионалните ми компетенции са свързани с мениджмънт, подбор на кадри, обучение на възрастни хора, създаване и ръководене на екипи, мотивация, организация и координация, дългосрочно стратегическо планиране, водене на преговори и справяне с възражения.

Формално образование: „Екология и опазване на околната среда“ – бакалавър, 1.ва магистратура „Бизненс администрация“, а в момента ми предстои защита на дипломна работа и завършване на 2.ра магистратура „Кариерно ориентиране в институции и мрежи за неформално образование“, факултет по педагогика на Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

 

Обществените каузи, които съм защитавала:

Като председател на обществен съвет към 68 СУ „Акад. Никола Обрешков“ (втори мандат) участвам активно в разнообразни дейности, свързани с подпомагане на училището.

Повишаване на финансовата грамотност на повече българи е личната ми кауза като животозастрахователен и финансов консултант, а значимостта на този въпрос се доказва от националната стратегия за финансова грамотност на Република България (2021 – 2025г.). Фокусът ми е насочен към превенцията, а именно към младите хора и малките деца. Статистически проучвания, статии и доклади показват, че масово младите хора в България не притежават умения за управление на личните си финанси, не са научени да спестяват и инвестират, нямат финансова защита при заболяване или злополука, често попадат в капана на лошите кредити…

Моята кауза е чрез дейността си да подсигуря по-добро и по-сигурно финансово бъдеще за повече български деца. Да подсигуря финансова защита в случай на заболяване или злополука на повече български деца. Да подсигуря по-висока финансова, спестовна и застрахователна грамотност на повече български деца.

Това което правя: Провеждам лични консултации на физически и юридически лица, правя презентации за родители, подготвям тренинги за млади хора (16 – 25г.) и обучавам животозастрахователни консултанти. Давам конкретни, индивидуални финансови решения, подсигуряващи повече сигурност и спокойствие на хората.

Финансовата грамотност е основен фактор, определящ качеството на живот на всеки човек в дългосрочен план.

Работа за “Да, България!” дотук:

Член съм на Да, България от септември 2020г. От учредяването на МО Искър бях избрана за неин председател. Предизборните кампании през 2021г. бяха приоритет за мен. През последната предизборна кампания бях номинирана за координатор на предизборния щаб на 24 МИР. Въпреки че нямам опит в политиката и никога не съм участвала в предизборни кампании и избори под никаква форма до сега, опитът ми в рекламни кампании, управлението на търговски и промоутърски екипи, планиране на дейности и организиране на графици ми помогна да се справя с поверената ми задача, до колкото обстоятелствата позволяваха, разбира се ☺

Мотивация

Един от най-важните ресурси и фактори за успех на движение като нашето са нейните членове. Тяхното мотивиране, организиране, координиране, обучение ще доведе до пълноценно оползотворяване на техния потенциал, което неминуемо ще доведе до цялостен успех на „Да, България“ и популяризиране на движението ни чрез експертизата на нашите кадри. Изграждането на работещи екипи, привличането и интегрирането на нови членове, активирането и координирането им. Уменията ми като кариерен консултант, обучител на възрастни, мотиватор, мениджър, лектор, комуникационни умения, координационни умения, умения за управление на човешките ресурси…могат да бъдат изключително полезни на НС както като генериране на предложения и идеи, така и в реализирането им.

Личната удовлетвореност на членовете ни, грижата и подпомагането на личния им просперитет също е от пряко значени за успеха на Движението ни.

Вярвам, че ще бъда полезна на „Да, България“ като член на НС.

София Лубани - Караначева

София Лубани – Караначева в социалните мрежи:

  1. LinkedIn
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK